Fredag 3. oktober

Smaken av kokkekamp

TID: fredag 3. oktober, kl 12.00
STED: Festivalteltet på torget

Ungt Entreprenørskap Finnmark inviterer til en smaksfull fredagslunsj med matretter kreert av unge talentfulle kokker fra Finnmark.

Varangerlam-kurs

TID: fredag 3. oktober, kl 17.00
STED: Varanger ASVO

Vi er utrolig stolte av årets store nyvinning, kurs med hjernen bak Varangerlam: Neil Lupton. Du lærer deg foredlingen av et halvt Varangerlam til gryteklare retter som urte- og soppfylt bog, lavvorøkt lammelår, urtemarinert lammebiff, hel side-bokna lam (pinnekjøtt) og lammerull av Varangerlam.

Hver kursdeltaker får med seg sine egne produkter hjem (ca 10 kg Varangerlam-kjøtt fra et halvt Varangerlam og en ekstra bog).

Pynt til fest-kurs

TID: fredag 3. oktober, kl 17.00
STED: Saxi

Inspirasjon til borddekking hos Saxi. Vi har dekket lekre bord med ulike tema. Fåitips og ideer til dekorering av høstens festbord. Det blir lett servering med forfriskninger. Kurset varer ca. en time. Påmelding på anette@saxi.as eller tlf 901 54 434

Sushi-kurs

TID: fredag 3. oktober, kl 18.00
STED: Festivalteltet på torget

Lær deg å lage utsøkt, sunn og fargerik sjømat.

Det blir rått, flott og godt når vi bruker våre lokale råvarer til å lage sushi, og på dette kurset lærer vi bort de beste triksene.

Stand-up: Dr. Bergland og den alternative medisin

TID: fredag 3. oktober, kl 21.00
STED: Festivalteltet på torget

Jonas Kinge Bergland er lege og komiker. Han jobber til daglig som allmennlege i Oslo, men du kan ha lagt merke til han som gjest i Nytt på Nytt på NRK, programleder i Weltschmerz på VGTV, paneldeltaker på Underhuset på TV2 eller som fast spaltist i VG Helg. I 2012 vant han prisen for årets gjennombrudd under Komiprisen, og i år var han nominert i kategorien Årets standup-komiker. Han foreskriver oss det kritikerroste showet «Dr. Bergland og den alternative medisin», med bejublende omtale som «Dr. Bergland burde fås på blå resept» (Dagbladet), «En festlege som kurerer» (Aftenposten) og «Nok latter til en livsforlengende aften» (VG). Hvis du ler deg ihjel hjelper det ikke å rope etter en lege i salen.

Billett kr. 250,- + avg. på Narvesen, billettservice.no eller telefon 815 33 133.

Krabbenach med DJ Svensken i Finnmark

TID: fredag 3. oktober, kl 23.00
STED: Festivalteltet på torget

Vi har vår helt egen partysvenske i Kongekrabbefestivalen. Og vi bruker det som en hedersbetegnelse, for er det noen som kan fylle lokalet og dansegulvet med god stemning, så er det DJ Svensken i Finnmark.

Gratis inngang (etter stand-up-showet). Starter ca kl 23.