Beste forbrukslån på markedet

By 3rd August 2018Forbrukslån

Det er ingen enkel oppgave å kåre beste forbrukslån på markedet. Mye på grunn av at samtlige tilbydere av forbrukslån på det norske markedet fastsetter vilkår og betingelser individuelt fra lånesøker til lånesøker.

Det vil si at du får bedre betingelser jo bedre kontroll du har på din egen økonomi. I tillegg baserer de avgjørelsene på faktorer som alder, fast inntekt og selvfølgelig hvor mye annen gjeld du har fra før. Banker og finansinstitusjoner i Norge kredittsjekker samtlige søkere. Har du en betalingsanmerkning registrert på deg, vil du ikke få innvilget et forbrukslån før gjelden er gjort opp.

Store renteforskjeller

Det lønner seg imidlertid alltid å sammenligne flere tilbydere av forbrukslån før du eventuelt sender inn en søknad. Det kan nemlig være store forskjeller på renter, vilkår og betingelser hos de ulike aktørene. For deg er det en stor fordel at det er mange banker og finansinstitusjoner som tilbyr forbrukslån i Norge, så mange at det er stor konkurranse dem i mellom når det gjelder å skaffe lånekunder. Mange strekker seg langt og tilbyr dermed bedre vilkår og betingelser enn konkurrentene. Dette kan du utnytte til din fordel.

Bruk en sammenligningstjeneste

Det er flere nettsteder som kan hjelpe deg i jakten på beste forbrukslån på markedet. Sjekk for eksempel ut den uavhengige forbrukerportalen FinansTopp, hvor du alltid finner oppdatert informasjon om vilkår og betingelser hos de ulike lånetilbyderne i Norge. De har tatt jobben med å sammenligne forbrukslån og kredittkort i Norge. Du kan lese tester og du kan enkelt sammenligne de ulike bankene og finansinstitusjonene, for å finne det beste forbrukslånet for deg. Tjenesten er gratis for deg som forbruker.

Best vilkår med refinansiering

Selv om et forbrukslån er et lån uten sikkerhet som du kan bruke til akkurat hva du vil, ettersom banken eller finansinstitusjonen ikke krever noen form for pant eller sikkerhet for lånet, vil du i lengden alltid få best vilkår hvis du velger å bruke forbrukslånet på å refinansiere annen forbruksgjeld.

Grunnen til det er at du med et forbrukslån vil få 10-15 prosent lavere effektiv rente enn du har på for eksempel kredittkort eller ulike handlekontoløsninger. I tillegg får du færre kreditorer å forholde deg til når du samler gjelden i et forbrukslån. Det betyr færre gebyrer og dermed lavere kostnader i forbindelse med gjelden.

Leave a Reply